За да ја извршите акцијата потребно е да бидете најавени.
Научете како да направите вкусен оброк следеќи ги инструкциите на овој рецепт "Лаврак на жар".
Чекор 1
Чекор 2
Се пали скара на жар и на решетка за риба се редат рибите и се печат. Во текот на печењето со лажица се прелеваат со смеса направена од лимонов сок, маслиново масло, лук. Се превртуваат убаво да заруменат, односно убаво да се испечат како би се делело месото од коските. Им треба околу 25-30 минути, рибата треба да остане сочна. Сервирајте со компир салата, марула, чаша бело винио и уживајте во овој преубав ручек.
Може да ви се допадне
Нема коментари
За рецептот
Категорија
Главни јадења
Вкупно време
Околу 40 минути
Начин на сервирање
3 парчиња
Комплексност
Лесно
Потекло/Кујна
Македонска
Број на состојки
4 состојки
Состојки
За да ја извршите акцијата потребно е да бидете најавени.