За да ја извршите акцијата потребно е да бидете најавени.
Научете како да направите вкусен оброк следеќи ги инструкциите на овој рецепт "Домашен крцкав леб печен во пекач".
Чекор 1
Во вангличка се ставаат млаката вода квасецот,шеќерот и лажиче брашно. Се промешува и се остава 10 м квасецот да се активира. Потоа се додава брашно и се меша со шпатула додека да се соединат состојките. Со набрашнета рака се домесува убаво тестото,кое е доста лепливо. Врз тестото се става едно лажиче зејтин,се размачкува со рака за да не фати коричка. Се покрива тестото и се остава на топло да се дуплира. Потоа пак тестото еднаш се премесува,пак се покрива и се остава на топло уште 20 минути
Чекор 2
Чекор 3
Релната ја загреваме на 200с и во неа ставаме пекач,заедно со капакот и тој да се загрее. После 20,25 м внимателно го вадиме пекачот од релна,жежок е,и со помош на хартијата го ставаме втасаното тесто во пекачот,со остар нож правиме 2 засеци,го покриваме пекачот со капак и го ставаме во релната. Така со капак печиме 30 минути.
Чекор 4
Совет
Пробајте го,домашно си е домашно
Може да ви се допадне
Нема коментари
За рецептот
Категорија
Пити и теста
Вкупно време
Околу 110 минути
Начин на сервирање
10 парчиња
Комплексност
Лесно
Потекло/Кујна
Македонска
Број на состојки
5 состојки
Состојки
За да ја извршите акцијата потребно е да бидете најавени.