За да ја извршите акцијата потребно е да бидете најавени.
Научете како да направите вкусен оброк следеќи ги инструкциите на овој рецепт "Нутела чизкејк".
Чекор 1
Во тенџере растопете ги путерот и чоколадото за готвење и малку изладете ги. Во сад измешајте го мелениот бисквит и мелените печени лешници, па додајте растопен путер со чоколадо. Се меша со лажица, па се додава млекото и сето убаво се соединува во компактна смеса. Земете кружен калап со дијаметар од 22-24 см. Јас користам прилагодлива рамка која ја ставам на соодветна основа. Притиснете ја смесата за основата во калапот или рамката и добро тапкајте ја со чаша.Основата ставете ја во фрижидер додека го подготвувате филот.
Чекор 2
Во сад ставете го крем сирењето, нутелата, шеќерот во прав, екстрактот од ванила и какаото. Убаво измешајте со миксер во мазен крем. Во друг сад изматете ја слатката павлака со миксер во густ шлаг, па со лажица нежно измешајте ја чоколадната смеса, прво половина, а потоа остатокот. Треба да добиете пенеста крема. Извадете ја основата од фрижидер и намачкајте го кремот. Погрижете се да се раширите колку што е можно по должината на рабовите на рамката за да немате воздушни меури. Одозгора намачкајте го кремот и ставете го во фрижидер додека ја подготвувате глазурата.
Чекор 3
Загрејте ја слатката павлака додека не зоврие, па тргнете ја од оган и додадете ја чоколадата искршена на коцки. Мешајте со жица додека не се растопи целото чоколадо. Кратко изладете, па прелијте го со кремот, истурувајќи ја глазурата на средина и само протресете го калапот за глазурата сама да се прошири до рабовите на калапот. Изладете добро во фрижидер барем неколку часа, по можност преку ноќ.
Може да ви се допадне
Нема коментари
За рецептот
Категорија
Торти
Вкупно време
Околу 20 минути
Начин на сервирање
12 парчиња
Комплексност
Лесно
Потекло/Кујна
Америчка
Број на состојки
16 состојки
Состојки
кора
фил
глазура
декорација
За да ја извршите акцијата потребно е да бидете најавени.